Contraction??

Nak tanya...sakit contraction mcm mn ye??and klau sakit contraction mmg akn skli dgn prut mengeras ke??mksdnya tu,perut ke pinggang &tulng rusuk sakit..tpi perut xde mengeras.So tu blh jdi contraction jugk ke?

8 Balas

contractions tu sakitt dohhh. haha tp time mula² contractions dtg tu mcm period pain manja2 gitu. tp bile nak ada progress bukaan tu, rse dia mcm period pain never ending. datang kejap sakiitttt hilangg.. part bukaan dah 8 cm, bg sy rse sakit tu mcm nk berak batu tp actually kepala bby dah kt laluan dan nk bjalan untuk selangkah lg 1 step pun ketaq wei sekian #firstmom #augbaby

macam senggugut tapi yg tak boleh tahan punya. sakit menyucuk sampai ke pinggang. contraction dtg kejap2. dalam 5min atau 10min sekali. lepas tu lega. pastu dtg lagi. sampai nk berdiri tegak pun tk boleh.

5mo ago

mmg tiap contraction,perut akn jdi mengeras eh??tpi klau contraction sakit tnpa perut mngeras ada jugk ke??

hmm.. saya pnya pengalaman contraction x teruk. 4/10 rasa dia mcm nk period, sakit bahagian ari², rasa mcm ada something nk turun.. tp, setiap 5 ke 10 minit.. saya dulu selang 2 minit kena contraction..

anak pertama contraction selepas kene induce. rasa sakit perut yg macam baby tolak2 cari jalan keluar agaknya 😂😂 anak kedua perut mengeras pkej rasa nak teberak. tp mmg rasa nk berak mcm sembelit.

senggugut tahap teruk xboleh bawa bncang..dia pusing pinggang perut semua..bila jln bukak mkin besar setiap seminit sakit...nk tnggu jln bukak pon amk masa lama..😭

Perut memulas , pinggang mcm kna cengkam kuat . Entah laa nk ckp mcm senggugut double triple lgi sakit hehe

Org kata mcm senggugut. Sy pn x pasti. Sy pn tgh tggu hari nk bersalin 😅

ye. perut mengeras sekali. tarik dari pinggang ke bawah .