anak menangis setiap malam

Hi mummy semua.saya dah 24 hari berpantang.anak masih menangis malam.pampers dah tukar..susu dah bagi...perut dah sapu minyak...masih menangis...dah pergi klinik pakar(bagi ubat angin) berubat kampung...berapa lama selalunya baby menangis malam2 cam ni? Terima kasih.

18 Balas

normal untuk baby menangis malam.. cuba tunggu habis pantang.. kalau masih menangis mungkin anak sis mcm anak saya.. orang tua cakap sawan tangis dia ada tanda urat biru kat atas hidung.. kalau doctor pula high demand baby.. anak saya lepas pantang malam dia tidur dan nangis bila nak susu je.. tapi kalau siang dia buka je mata dia tak nak baring dia nk pegang.. mcm kita ajar dia padahal tak pun.. kata orang makan masa ada yg cepat hilang dalam 3@4 bulan dh ok.. ada yg sampai 7@8 bulan baru ok.. apa pun ikhtiar berubat cara kg atau islam kalau anak sis sama mcm saya ye.. teruskan bersabar.. ❤

SLEEPY (Pillow Mist) DESCRIPTION: Sleepy Pillow Mist is formulated to help parents out there whom are struggling to put their kids to sleep. It helps to have a good quality sleep, and relieve cough, flu and asthma. INGREDIENTS: Lavender, water, tea tree & EDTA. HOW TO USE: Spray directly onto pillow, blanket, bed sheet or baby crib. Leave for 10 minutes before use. Do not spray directly onto skin. If you do so, it is not harmful though because the ingredients used are 100% natural. Kindly seek dermatologists if any unusual reactions occurs.

Saya anak sulung kena mcm ni jgk .. asal Naik mlm je dia akn menangis sampailah subuh ,baru dia bhenti menangis .. rupanya ank Saya kena angin pasang .. buat pengetahuan semua anak sulung Saya tu ppuan .. syukurlah masa tu Ada kwn yg kenal bidan kg .. bidan tu urut perut anak Saya ,.. lps berubat dgn bidan kg tu , alhamdullillah dgn izin Allah ,anak Saya dh tk menangis mlm lg .. menangis nk susu je ..

Try pasang white noise sbb baby dah biasa dlm rahim dengan bunyi bising bile die keluar and malam kan senyap. Jadi die x biasa. Saya ari tu pon baby nangis malam non stop dari jam 10-2/3 pagi. Dh buat mcm mcm sampai la husband google and try pasang white noise die boleh la tdo. Tapi kite pulak tdo ngn bunyi bising. Sbb white noise tu sye pasang sepanjang mlm. Alhamdullilah baby dah x meragam malam.

5y ago

Mak saya pon slalu ajar baca al-fatihah, ayat kursi tiup kat kepala anak. Dua dua saya buat. Yasin sume saya pasang. Saya siap baca kan lagi Yassin dekat anak saya. Semua bende saya try. Traditional, moden sume pon sye buat. Tapi hari ke 40 tu mak saya cari org buat pelepas. Huhuhu

Sy pulak ank tak menangis meragam sgt. Tpi ada satu hari sy pergi kenduri.. Balik dari kenduri tu ank sy start nangis lepas asar smpai la ke isyak. Barula die stop. Nangis tutup mata tgn genggam.. Rupanya ada benda yg ngikot ank sy dgn sy. Pergi jumpe ustaz ruqyah.. Die ruqyahkn sy dan bayi.. Ustaz tu tutup hijab sy dan bayi sy.. Ohh btw bby sy baru masuk 2 bulan..

5y ago

Tq sis for info..ye kdg2 kita xtahu. Igt nangis biasa. Boleh cuba tips tu. Ank kwn sy kena sawan tangis pastu dh 7bln berat 5kg je..yela asyik nangis je..mau tak naik berat bdn

Sama mcm anak sy sis.. Dari lahir sampai lah umur dia 7bln. Menangis je mlm2. Tido lah sekejap dlm sejam lpstu bgn n nangis lg. Dh cuba berubat kg tp xjd apa. Last sekali sy bawak jumpa ustaz, imam masjid besar di puchong.. Ustaz tu baca ayat quran sikit dekat ubun2 kepala, then ckp2 dgn anak sy. Alhamdulillah dh xnangis lg dah lps balik dari jumpa ustaz.. 😊

Sis bacakan surah2 lazim insyaallah anak sis x ngis.amalkan setiap malan dan jgn lupe doa ayt seribu dinar..bace dan hembus di ubun2 kpla bby..anak sy pun menangis mse dlm pntg malam ajer ngis smpai nk tdo x boleh tdo smbil duduk taw..dgn anak ats ribe semua .lpa ay amalkan alhamdulillah bby syp x ngis dh

x try tuam2 perut baby? kot ade angin. sbb anak sedara sy pun nangis2 xtau ape nk, mama sy tuam2 dgn tungku yg die buat sndiri, skali kentut sendawa, ok la plak...mama sy goreng pasir + lada hitam + ketumbar + bawang putih, goreng tanpa myk jap je,agak2 da panas pastu bungkus la dlm kain kecik..

Hurm..cer sis bli n try sapu minyak bidara dkt sendi2 ank sblm tdo..dkt pelipat kaki..dkt pelipat tgn..blkng tngkuk anak..belakang telinga ank sblm tdo or g memne..

Sya rasa masa sis preg..sis kuat nangis kot..baby ikut lah tu..cuba baca selawat 3 kali sapu muka sis pastu sapu balik kat muka baby..dulu mak sya buat mcm tu..

5y ago

Alhamdulillah..baby tak follow pembawaan mak dia😂..kalau sya dulu..anak ikut pembawaan sya masa preg..kuat nangis,kuat merajuk._😂