tidur malam

Hi mummy semua.nak tanya kalau baby aktif malam tapi siang tak rasa pergerakan dia,lepas lahir pun dia akan berjaga malam tidur siang ke?dah lama tak lena malam sebab selalu terasa baby gerak ?

1 Balas

Waktu sy pregnant pun mcm tu. Asal nak tido ja baru rasa baby gerak aktif sgt🤣mmg x dapat tido. Tapi pola tido baby x menentu utk 1 bulan pertama. Jadi kita yg kena aturkan waktu tidur dia. Tips saya. Kejutkan baby dlm kul 8-10 malam mcm tu. Depends la. Kalau baby dah penat dia akan merengek nak tido. Mmg dia akan bangun nak susu tengah malam. Tapi xda la berjaga lama sgt