Berat badan berlebihan apa nak buat??

Hi mummy semua...kalau berat badan 2 minggu naik 3 kilo nk buat ape ...nk bagi maintain sbb Sye dlm seminggu kena naik 0.5 gram je..stress da asik nk g klinik je...ade ape² tips?? Ni kali ke 3 berat badan naik ...ari tu on diet x mkn nasi time mlm turun ni naik balik ...x kan nk mkn sekali je sehari😌 kitenya lapar

4 Balas

xde tips....cut 4putih terus if nk on diet, nasi sekali makan 3sudu penuh sahaja ,lebihkn sayur dan buah... ni yg dietition sy ajar..roti/biskut ambik yg tinggi serat,jgn roti putih berinti & manis,jgn biskut lemak bergula & berinti.. susu kalau nak minum sekali saja sehari cawan kecik & ambik yg low fat. makan pada waktu insulin dikeluarkn pada tahap tertinggi dlm bdn, 7-8pagi,12-1tengahari,6-7petang untuk galakkn gula diproses segera. Jgn makan malam

5mo ago

saya pun haritu berat naik lebih ...nii baru sebulan berat naik ok 200-400g seminggu ,skrg 28weeks..masih jauh juga perjalanan .. risau je setiap 2minggu cek tu, kite sangkut minum air gula, gdm on diet sbb 2kali berat naik byk tu hari..

kita yg naik sekilo dlm masa dua minggu pon penat dh awak kena ulang alik cek darah...ini dh kli kedua sy kne minum air gula......

eh sy yg naik mendadak ni doc x ckp apa pun. pelik jgk kan prosedur sesetengah tempat. mcm sy sebelum preggy 64 skrg dh 31w 80kg.

bmi awk brp?