kepala baby kelumumur

Hi mummy semua, bby saya dah 3 bulan dah tumbuh rambut banyak jugak la, lepas tu saya perasan macam ada kelumumur kat kepala.apa ye punca? Lepas mandi saya lap kering kepala. Macam mana ye nk ilangkan?

1 Balas

Sis, boleh letak minyak bby oil kmudian ambil kain lampin lembap boleh urut perlahan di kawasan tsebut, nnti akan keluar...tu bukan kelumumur yg tu craddle cap, mmg smua bayi kebanyakannya ada..

5y ago

Dah sis.. lepas jatuh je tali pusat, cukur dah.. cepat betol rambut bby tumbuh balik..