Kelumumur dan kepala x simetri

1.Baby ada kelumumur ke? Ada putih2 DKT kepala. Dh tukar 3 shampoo sama juga. 2. Kepala baby x simetri. Mcm man ye nak bagi elok

2 Balas

1) Ada. Kita panggil cradle cap. Guna mild formula shampoo macam Mustela, Cetaphil, Aveeno, QV. Shampoo 2x sehari. Kalau berlarutan tak hilang, refer dengan doktor. 2) Normal. Bentuk kepala baby akan sentiasa berubah sampai la 18 bulan. By 18 months baru nampak bentuk kepala baby yang sebenar. Kerapkan tummy time. Tukar posisi baby sentiasa. Jangan stick dengan satu posisi.