Kelumumur dan rambut gugur

Hai ibu2 sy nk tanya skrg sy fully bf normal ke kepala sy jadi kelumumur kuping dan rambut gugur? Kalau normal cara nk atasinya mcm mana yee? #bantusharing #firstmom

1 Balas

Hai mommy. Rambut gugur tu normal. Tapi kalau berkelemumur saya pernah lalui tapi tak pasti ia normal atau tak. Mostly kalau kena kelemumur kalau saya sebab tak guna conditioner dan sebab tak kering lagi rambut terus penutup kepala Mommy cuba conditioner atau kalau dah teruk sangat boleh buat treatment kulit kepala di spa. Lepas tu maintain dengan cuci rambut dan selang guna conditioner