Baby kurang aktif

Hi mummy, saya prggy 29weeks, nak tanya normal ke baby kadang2 aktif kadang2 tak.. kalau dia aktif tu pkol 2 dh cukup 10kicks.. kalau tak aktif pkol 7/8petang baru cukup.. kdng2 tak cukup 10.. 8/9.. tapi after that aktif balik.. saya nak tanya normal ke?? risau sbb first baby.. tq mummy..

3 Balas

Ank sy slalu aktif tgh2 malam . Time sy nk tydo . Haha . Time tu memng sush nk tydo . Sbb ank dlm perut dh bgun . Main sepak2 dalam perut . Hihi

Sy pun mcm tu juga. Sy try makan benda manis mcm coklat utk trigger baby movement. Kalau tak ok juga cuba main lagu. Memang berkesan

4y ago

lagu ape ye sis?

Sy pun pernah mcmtu..sis rajin usap2 perut