Perut mengeras 38 week

Hi mummy, nak tanya . sekarang sy 38week . seharian perut mengeras tapi tak sakit . n takde tanda2 lain nak bersalin . cuma mengeras sangat sampai sakit pinggang. normal ke ?

4 Balas

saya dulu usia anak dalam perut 36 minggu.. asyik mengeras.. saya memang dah tahu anak songsang..anak pertama.. xtahu mcm mana sakit bersalin.. pergi hosp sebab 3 hari asyik mengeras.. sampai hosp doctor kate anak dah nak keluar sangat ni.. sebab contraction kerap..tapi saya xrase sakit menekan..saya rasa die mengeras sahaja.. alih2 emergency czer.. lahir la putri ku Khadeeja.. 6 tahun lepas..

3y ago

xde rasa sakit contraction...tapi rasa macam mengeras.. perut rasa tegang..

Normal, tu braxton kicks kot. Unless tendangan baby makin berkurangan dan ada keluar darah or air ketuban pecah, better cepat gi hospital.

normal tu,, klau mengeras berserta sakit yg kerap.boleh dah gi hospital

sekiranya bnyak hari duk mngeras elok ke hospital terus sis ..