Perut mengeras 37week

Hi mommies semua nak tanya saya dah 37week perut selalu mengeras tapi tak sakit cuma sakit kat bawah tu je lah bila nak jalan n mengiring time tido. Itu tanda2 nak bersalin ke. Saya first mom tak tahu sangat. Terima kasih

2 Balas

sama kerap mengeras je tapi tak sakit. belum tanda nak bersalin lagi. badan kita tengah prep lagi tu. sakit bawah tu sebab sendi situ dah longgar. bila tidur make sure kepit bantal antara kelengkang tu sampai lutut, and banyakkan buat pelvic tilts. paling membantu kalau ada gym ball tu, sekejap je hilang sakit.

belum.