Minyak Telon (Minyak Yuyee)

Hi mummy nak tanya mummy pakai minyak telon / tummy oil yang mana ya? Sekarang saya pakai minyak yuyee, tapi lepas mandi bila sapu kat perut baby mesti dia start nangis. Sebab panas ke minyak yuyee tu ya? Saya ingat nk beli tummy oil mama’s choice. Tapi tengah survey lagi ni

33 Balas

sy kerja taska .pernah parents bekalkan minyak yuyee utk ank dia (bby) . sy pakaikan laa lepas mandi sbb dah dibekalkan . anak dia mngiss truk ye . sy terkejut knp . tiap kli sapu yuyee dia ngis . rupanya panas . trus sy ckp kat mak dia tukar minyak . mak dia kata kat ruma tak pakai minyak 😑 tp dia bekalkan yuyee . bg sy better minyak telon mybaby, bebiku . tak panas sgt .

1y ago

Mungkin mcm baby saya, kalau bab perut je terus nangis..

Sy pernah pakai mnyak yuyee panas ye..even xpanas kuat mcm mnyak pns lain. Tpi still rsa panas. Sy pakai kan anak mnyak stommy oil yg tasneem pnya. Slain dri tu mnyak telon yg botol hijau tu pon ok..lupe dah nma dia..my baby pon ok klau xsilap. Mnyak yuyee ni sy pakai kn blek pda ank sy lpas 1thun. Tu pon bukan hari². 😁

minyak yuyi panas, jgn pakaikan kt baby. sy pernah lepas mandi sapu kt leher sendiri sebab lenguh, sy sendiri pun terkejut mnyak yuyi panas. cari minyak telon sis, minyak telon tak panas, jenama my baby pn okay baby tak kembung, wangi, pstu elak bby dari gigitan nyamuk.

sy pakai minyk telon ommey nr. dapat skli dlm set pantang nonaroguy.ok ank tk kembung. tp hrga keras. pernah jgk org melawat bby hritu sruh pakaikn mnyk yuyi. sy ckp la bkn pns ke. dia ckp tk pns lah berangin je. igt lps hbis minyk ommey nk try yuyi. lps baca ni tk jadi 😅

1y ago

Tu la sis, anak saya dh 2m selalu lepas mandi kalau sapu yuyee mesti start merengek. Saya dah lama perati… pastu perut dia mcm ada tompok putih sikit sikit.. tksure sebab minyak yuyee atau apa

minyak yuyee tu panas. dkt description dh tulis utk 2y above. mkna nya x sesuai utk baby. boleh guna minyak telon, balm tasneem ke minyak anugerah ke. sblm beli apa2 minyak utk baby , kena baca description. selalu nya kt situ dh tulis sesuai utk umur berapa.

sy guna minyak baby yg NR punya, minyak ommey dgn minyak baby yg Amway punya, tropical herbs.. so far ok, serasi dgn anak2.. ☺️ bnyk pilihan minyak baby @ minyak telon skarang.. mastika yg bayi pun ada.. ☺️

ank sya pakai minyak tu msa umo dia 6 bln + ok je guna klau guna minyak lain perut dia x hilng skit munkin klau msih bby kulit bby kan msih lagi lembut x sesuai guna..guna minyak angin khas untuk bby je sis..

minyak yuyee tu mana blh pakai utk baby dia mmg berangin kuat ..mmg la baby nangis...sbaik nya doc kata baby xdigalakkan bagi apa² ubat kt perut dia sbb kta xtau alahan dia, kulit baby msih sensitif

minyak yuyee panas sis. sya beli tuk anak. xhilang kbung Prut anak. anak menangis merenge.rupa nya minyak yuyee tu panas berangin. sya sendiri pakai minyak tu. mmg berangin panas2 ckit. xsesuai baby pakai.

1y ago

Patutla sis sy pakaikan lepas mandi mesti menangis. Sy ingatkan kembung ke apa ke

Saya pakai baby oil tropical herbs amway punya..yuyee tu rasanya tak boleh pakai untuk baby bawah 2 tahun sebab ada camphor..camphor ni kalau kerap pakai ke baby boleh sebab kan sawan

1y ago

takde camphor.