Cara turunkan kuning anak

Hai2 mumies, sya baru bersalin 24/5 lalu, tpi saya telah dipindah kn ke wad kuning bayi, ada tak tips nak turunkan kuning, dah 2 hari kat dalam wad kuning ni nak jemur bawa phototheraphy light, tpi baby asyik nak merengek je dalam baby cot, dah la tak ckup tdur, dengan luka jahit yg belum sembuh

3 Balas

3w ago

terimakasih mama

Jaga jadual susu setiap 1-2 jam. Phototherapy tu sangat membantu. Ia percepatkan paras bilirubin untuk turun. Susu + Phototherapy = Perfect Combination! Kena letak baby bawah lampu tu. Jangan kerap angkat. Angkat untuk susu je. Selebihnya letak baby dalam baby cot. Atau lampu tu portable tak? Kalau ya, lagi senang. Awak angkat baby duduk sekali kat katil dengan awak. Lampu tu letak betul2 sebelah baby. Yang penting baby kena duduk bawah lampu. Saya buat macam ni dulu. Admitted 3D2N. Saya faham apa awak lalui. Be strong mommy!

3w ago

Alhamdulillah, Syukur! Teruskan jaga jadual susu ya mommy. Jangan culas. Semoga cepat sembuh 🌹

Kerap susukan baby