Batuk ketika hamil

Hi mummy ade tak yg prnh batuk selesma ..hidung sumbat..seksa rasa ny..nk2 lg kita pregnt..ade x cara nk hilng kn..rasa ssh nk nsfas...

20 Balas

saya pn tgh alami dh 3 bln batuk,,dh cm2 jgk petua buat n mkn ubt yg blh mkn wktu hamil smpai kna asma la pdhl xd pn asma,,doc just ckp pembawakn ms gdg ramai ibu2 gdg kt luar sana akn mengalami n doc kta inshAllah lps bersalin akn hilg sndri klu xhilg kena la refer pakar respi ,.xselesa btuk sbb tekan perut smpy amik napp kkdg,,aish doakn smga lps brsalin bln 10 ni hilg btk saya,,

2y ago

sy doc bg satu je warna biru je .. guna time perlu je to sy guna time nk tdo je ...

Saya , pergh seksa betul sampai pusat ni kalau boleh terkeluar dah terkeluar 😂 Smpai hingus berdarah dah sbb lama sgt batuk , dh macam2 cara buat tak baik jugak last2 saya dah feedup sy minum air ais haaa kau tak smpai seminggu dh baik dah batuknya 😂😂😂😂

saya dh nk 3minggu sakit badan pening kepala batuk n selesema sekali dh tahap x larat tu terus g buat swab test . sekali result positif influenza . skrng memang musim batuk selesema . kalau dh x larat tu baik g check laa

Sis atiyah sy dh amal kan mcm2 pertua org bg tak jalan jgk .. air limau lah madu lah barli lah pun sma .... alhamdulillah skrng ne batok dh berkurangan tak seteruk mula2 kne ... skrng ne batok time nk tdo je

Boleh minta ubat spray kat klinikkk. Nanti doc akan bagi ubat yg sesuai utk preggy mommy. LSy pun baru lepas habis demam. Tiap2 pagi sy minum madu lemon suam jugak bagi nak lega tekak

kandungan kedua ni Sy kene batuk. idung tersumbat to biasa. tp kene gak jaga sbb senang nak demam. Sy byk minum air kosong. Makan buah . kadang2 xtahan amik juga paracetamol

anak 1st dulu 1st trimester hidung tak pernah tak tersumbat. hingus kemain byk lg. asal nk tido je kena bgn 2 3x buang hingus. masuk 2nd trimester ok dah. rupanya pembawakan 1st trimester sy cmtu

Hi. Kalau saya guna nasal spray bila hidung sumbat. Ya memang seksa bila kena batuk dan senang hidung tersumbat. Boleh dapatkan dari klinik. Yang sesuai dengan ibu hamil

Saya pun sama.. Kesan lps kena covid. Cepat kena batuk selesema batuk. Lama nak baik. Ubat doc mmg tak jalan. Sy amalkan air barli kosong. Dlm 2 3 hari baru lega.

tngh alami skrg tk hilang² lgi batuk ngh selesema kadang Smpai bersalin baru hilang skrg ni pun dah nk sbln masih sama walaupun dah mkn ubat antibiotik