bby kuning

Hi mummies, any tips or sape ad pengalaman bby dye kuning lama .. 14 Hari dh bby girl kite kuning...kjap turun kjap Naik...

2 Balas

Kerap kan bf tu je cara nya..Dr imelda pun ade cakap xde cara lain berbahaya kpd baby, hanya bf@fm je boleh turun kan jaundice.. Bila kerap bf dia akan kerap kencing dn buang air besar kena kejutkn bby, sebab bby jaundice kuat tidur..

Cuba la try mandi air sirap ,Mandi ngn kayu sepang ( cari kat kedai senseng ) ,minum air susu kambing . Takpun pegi la klinik swasta yg ade sewa lampu biru . Ikhtiar je .. baby saya 4 minggu kene kuning . Sampai bacaan kuning dia 16.9 doctor terus soh hantar hospital . Tapi saya tak hantar. Saya buat je petua yg orang bagi kat saya . Bila pegi klinik balik terus kuning dia turun 5.1 dah takyah pegi klinik lagi .