Minum coke

Hi mummies. Saya skrg 12 weeks teringin betul minum coke 😭 husband beli and saya rasa sesudu je. Betul betul buat rasa rasa je. Okay ke mummies? Sesudu tak effect apa apa kan? Membuak buak rasa nak minum. Tapi jamah sesudu pun rasa bersalah dekat baby

27 Balas

saya minum juga tu PON 100plus...sekarang tengah tunggu bsalin...doa kan saya nya ibu ibu semoga selamat bersalin..tgok anty body Klau mau minum b gas takut ada kesan sama baby...

minum je, cuma berpada2. saya rasa lagi kurang pantang itu ini masa pregnant lagi mudah anak adapt lepas lahir sbb dlm perut lagi mcm2 makan/minum tapi dlm kuantiti berjaga2

Sy masa first trimester mmg kemaruk minum air gas berais. Sbb mmg tu je buat hilang mual. Alhamdulillah dah 6 months, baby sihat, sy pun tak sangkut GDM. Ikut badan jugak.

Dulu saya pulak teringin Sprite..Saya tak tahan sangat craving, jadi saya beli cuma minum seteguk dua je untuk lepaskan kat tekak lepastu bagi husband. Kena kental sikitla

Masa saya pregnant dulu,, mnum je air cola time ngdam sya mnum.. Bukn sllu.. Mnum setengah tin,, stngah btol bwt hilngkn rsa ngdam tu je.. Hehehehhehehehe

bole ja sis tpi kawal.. jgn la habis kan dlm 1 tin or 1 botol kecil tu.. ckup setakat 2-3 teguk utk rasa2.. sbb klu teringin ni asal merasa ja dh ckup..

1y ago

sama la ☺️ cukup 2 atau 3 yg penting terasa sudah

Insha allah boleh je..kafein nye masih tak melebihi limit utk pregnancy. Cuma kalau ada gdm tu lah kena berhati2 dgn sugar..

Saya minum je tp rasa dari cup orng la.. husband beli saya rasa la 3-4 teguk camtu.. skali skala je mcm 2 minggu skali ke.

sme la mcm sye.. tyme x preggy x trigin pn air gas.. ble preggy tbe2 tringin.. 1 sudu pn jd la.. skg baby pn da 4 bln..

boleh minum sis .tpi jangan banyak ..cukup sekali .sy haritu pun sama ..tpi mnum sikit utk puaskn rasa jer...