Minum

Bila kawan2 minum coke atauh teh ais ke atau milo ais ke rasa macam Nak minum je , Bila dah dapat minum rasa nikmat je , Skrg ni tringin nak minum coke ? Boleh ke , preggy 26 week

24 Balas

sy sbelum ngndung helokkk je diet minum air masak 2liter..elak yg manis..diet smpi berjaya ngndung.da ngndung asik minum teh ais je...bila da perut berangin fobia jap..pas da helokk smbung minum teh ais lg wlhal xelok..susahhh benooo nk elakk kn.jd ketsgih pulak.skrang je sy kuatkn minum air masak sbb xnk ikot tekak pikir bb je..

Minum sikit jer sis buat hilang rase mengidam tu . saye pon pernah mengidam minum air coke mulenye suami marah takut pape jadi kat kandungan . saye pujuk cakap nak minum sikit jer untuk hilang kan rade ngidam tu akhirnye die bagi 😂 Alhamdulillah takde pape 😊

Semenjak sya preg sya takut minum cola..pegang tin je berani..dah baca kat internet,you tibe.cola tu tinggi kimikal,boleh bagi bersih toilet😵😵😵takutlah..sya syg anak ni..tak patut dia minum air pembersih tandas..baik minum vitagen ok sikit..

Sy nasib baik jenis yg kurang sket air gas. Tp milo la pulak payah nk tinggal..hehe. salu g mcd ke kfc ke mmg order milo je. Air gas pun air mirinda srawberry dan 100+ je yg klu nk mengidam pun, tp sabarrrrr je. X berani nk mnum. Org2 kt rumah pun x bg mnum.

boleh mnum skdar lpas gian.. klu kerap sis mnum effect bebi..coke tu gas nye kuat..klu sygkan anak better jgn..jgn nyesal kmudian ari..bkn senag Allah nk bg kita merasa jd ibu..org kt luar sna,mcm² buat smata² nk dpt zuriat.. so..jga lha baik²..😊

5y ago

😊👍👍 gud gurl

Takat hilangkan rasa mengidam tu ok.. sebab dua2 pun ada kafein, x bagus utk hb/darah nanti jd rendah.. air bkarbonat x bagus utk baby dalam kandungan, gula pun tinggi.. kesian dia kalau ada apa2 nanti..

Boleh je nak minum apa pun. Asalkan berpada2. Coke tu gula tgi. Jgn byk2 ye minum. Nnti sangkut kencing manis pulak.

sy minum je.. terigin sy minum je.. dr 16 week sy minum je.. alhamdulillah xde ape2. now dh 31week

5y ago

sy alhamdulillah 3 kli dah minum air gula xsangkut. heeh nj beranak da. stay je minum coke sebab xtaula mulut die nk je coke

Sy kalau trgn sgt. Sy minum je tp dgn syarat tambah air kosong lebih sikit. 😊

Tambah la sikit air masak dalam air gas tu.. Ait gas tu gulanya tinggi..