minum coke minggu ke 35

Assalamualaikum sahabat sahabat, nak tanya saya dah masuk trimister 3 minggu 35, teringin nak minum air coke vanilla, boleh atau tidak ya?saya baca orang cakap coke tajam. tapi teringin nak minum . macam mana ya?

6 Balas

Pregnant ke tidak tak elok minum sebenarnya. Tapi kalau nak sangat minum la seteguk dua. Jangan dibaham pulak sebotol tu 😂 dia tajam dkt tekak je. Saya pun ada minum tapi campur ais bagi ais cair sikit baru saya minum itu pun tak sampai setengah cawan mcd. Buat ghaso ghaso. Saya dah nak masuk 37w

sya minum je asalkn jgn bnyk sgt sbb prut sya mudah kembung klau minum air gas 😅 bru aritu minum mcd punya coke trus prut rsa mngembung mcm bola bsar , cuma baby sya mudah gerak2 tekan2 prut klau berangin bnyk sgt

boleh je minum. cuma minum berpada2 je awak. sbb tinggi kandungan gula dlm air gas. sy sendiri pon ada minum je tapi bukan hari2. if beli kfc or mcd mesti minum punya air tu

spjg pregnant ni byk kali juga saya minum air gas , alhamdulillah takde jadi apa . kalau puan teringin sgt minum lah dlm seteguk dua buat hilang teringin ..

Hritu 27w tringin mnum air gas sy mnum jee.. 🤣 tp dlm kuantiti nk hilangkan rse mengidam jelaa.. rasa2 cmtu. Hahahaha alhamdulillah tkde pape..

it's better to not consume coke and caffeine during pregnancy