Kencing Manis

Hi mummies , nk tnya sy first time kene kencing manis while being pregnant. Ini yalah pregnancy ke3. Im 32 weeks now. Baru minggu lps buat air gula and doc kata ada gula yg tinggi. Dia bagi masa 2 minggu utk sy cek gula dkt rumah . Sy nk tahu kencing manis ni akan kekal atau mcm mne ya? Boleh share x?

3 Balas

Nnt selepas bersalin kena buat saringan minum air gula lagi utk check samada ibu ada diabetes atau tak. Tapi klu takde pun mungkin diabetes akan dtg semula semasa kita tua nnt klu kita tak jaga makan minum. Ini apa yg doc ckp kat saya.

kalo sis xde genetik dri parents y kncg manis biasa x kekal pon. tp kalo ada kemungkinan tuk kekal tu de. tp de je time prgnt je de gdm, lps bersalin xde da

9mo ago

Setakat ni mmg parents xde kencing manis.

biasanya akan hilang. bergantung individu