Scan baby

Hai nak tanya masa sblum nk bukak buku pink kne pi scan dulu ke ? Btw ni first baby 😇

8 Balas

ahaa... betul sis. sebelum nk buka buku pink dekat klinik kesihatan. kne scan dkt luar dl. sbb dkt k.k nt dia nk tgk. yg penting dia nk tgk scan kali pertama sis tu. lebih baik scan kandungan seawal 8minggu. klu terlalu awl. nt x nmpk sis. bila buka buku pink pasti kn bwk. jgn tinggal scan baby yg prnh scan dahulu tu.

tak perlu sis, g je kk, cakap nk buka buku, nanti dia akan suruh buat test hcg untuk betul2 confirm. tapi ikut kk juga prosedur mcm mn. nanti diorang akan bgtahu

saya aritu xpergi scan..Just buat urine,then terus bawak test tuu pergi kk untuk bukak buku..Masa bukak buku tuu nanti doc akan terus scan..

tak perlu, pergi terus ke kk. nnti kk akan buat urine test. lps tu, doktor akan tanya tarikh akhir period dan baru buka buku merah

ya, scan klinik biasa untuk pengesahan mengandung..dah dapat gambar scan baby, pi buat buku pink kat Kk

Yep. Pergi klinik luar scan. Dh confirm nmpk kantung, janin & jntung baru boleh buka buku

Tgok pada klinik .. ade yg mintak scan ade yg tak ..

atas kk ade mntk ade xperlu