Barang baby.

Hi mummies. Nak tanya, yang due november beli persiapan barang baby bila ya? Kita dah boleh start beli ke? Or tunggu masuk 3rd trimester? First time so taktahu hehe mummy share2 la ☺️

21 Balas

sy pun due nov ni tpi xbeli pape lgi bt mse ni . cuma ad tilam baby je tu pon kawan bagi . kalau sy la sy nk beli sikit² dlu cam bulan ni beli kain lampin bulan dpan beli baju baby . terpulang pd sis . sbb risau kan first time ni risau kne bersalin sbelom due date . lgipun kita dh 2nd trimester dh bleh slow2 plan nk beli ap n bnyk mne

suami sy suruh beli on9 je, jadi da start survey ape yg patot, ada promo terus order beli sikit², awal x kalut.. brg baby ni bnyak, kdg beli awal pun ada je yg tertinggal atau x cukup.. baju baby je beli lmbt sikit sbb belum tau gender, buln depan lepas raya haji baru buat detail scan..

Ikut pada orang sis saya pun due bulan november jugak hihi 🤭 tapi dah start beli barang sikit sikit sebab saya ni bukan jenis menyimpan duit agak boros sikit so saya takut duit habis saya beli je brg sikit-2 setiap kali dapat gaji . Kalau ada saving boleh la sis beli lambat sikit ke.

Ikut awak lah nak beli bila . Kalau beli awal2 . Nnti dah sarat boleh lah rileks2 . Sy due bulan 8 pun tak beli apa2 lagi . Sebb rasa mcm awal sgt . Masih tenang2 lagi ni 😂 30week sesuai dah beli brg bby . Kalau beli pun jgn boros2 . Beli yg penting2 je dlu

Sy ptt due November tp sy doc kata sy kena paksa beranak awal 3minggu dlm bulan 10 pulak.. tp 1 brg pun sy xbeli 😂 Sy tkt pk kena paksa beranak skg ni 🤣 Sbb ada GDM huhu.. Maybe bulan 7 or 8 br beli hehe Sbb jantina pun sy xtau lg 😅

11mo ago

Biar beranak kuar awal dr dipaksa 😂 Sy anak no 2 beranak awal 36 weeks Xada GDM No 3 ni sangkut lak adehhh Dh tkt dgr kena paksa beranak 😅 Padahal dh 2kali beranak ni Tp sakit tue berlainan rasa dia kan 😵‍💫

Saya due 3/11. Dah beli sikit2 sebab senang takpayah nak beli selepuk terus banyak guna duit. Satu bulan beli la sikit2. Nanti lama2 barang complete kita pon tak kalut. Kejap je nak bulan 11. Pejam celik pejam celik dh masuk bulan 7

Saya dah start beli dah. Sbab nak bersalin kat sabah nnt. Beli apa patut dlu sbab nxt month balik sabah cuti 1 minggu so blh bawa la barang skit2 g situ dlu. Nnt kalau hujung2 baru nak beli risau nak hantar skaligus smua skali tu berat.

11mo ago

hi sis, nk tnya klau bersalin kt sna nty, kena fly sna msa kandungan weeks brp ye? Dr ad mention tk..

Saya pun due november tapi tak beli satu barang pun lagi 😅 husb nasihatkan dah masuk 7bulan nanti baru start beli huhu tapi saya ni housewife, banyak masa boleh survey. Kalau awak bekerja, better beli awal tapi sikit2 dulu.

11mo ago

Kannnn. Saya pun selalu je browse baju baby tapi tak berani nk beli lagi 😬 semoga semuanya baik2 saja kan 🤗

I EDD 6/11, dah beli dah sbb haritu scan masa 15w dr kata boy. Then appointment kk dgn dr pun kata boy 🤣 tapi beli baju jela dulu, next month beli barang lain pula. Takde la nanti nak kena beli sekali harung.

11mo ago

I scan biasa je je sis tapi baby duk terkangkang mmg jelas. Dr pun cakap selalu kalau boy mmg awal boleh detect. Masa scan kk pun scan appointment biasa je. Babynya yang tunjuk 🤣🤣

Saya due Nov jugak tapi buat masa sekarang saya focus beli barang untuk diri saya berpantang nanti macam bengkung, set pantang etc. Nanti lepas tau gender baru excited sikit beli barang baby hehe

11mo ago

Sama sis . Sy pun due bulan 11 start beli set berpantang nnt lepas scan baru beli barang baby .