Stop Checkup di kk....

Hi mummies.... Nak tanya sikit...anak saya dah 3tahun...semua ik.. Anak sihat je..ada yang mommies yang cakap kalau dah habis vaksin boleh stop pergi checkup dah... Betul ke???sesiapa ada mommies disini stop checkup di kk pada 3tahun??? Tolong balas.. 🥰

3 Balas

Anak pertama saya stop gi kk masa setahun 8 bulan masa last cucuk. Sebab masa tu nurse agak gelabah cakap anak saya speech delay lah tanda2 autism lah. Anak belum keluarkan perkataan langsung even ‘ibu’ pun tak ada. Apatah lagi ayat. Pastu bawa jumpa paed swasta, elok jee dr kata untuk speech delay ni bila 3 tahun tak boleh cakap baru di kira speech delay. Hmmm start tu memang maleh la gi kk. Terus tak gi gitu je. 2-3 kali juga dapat call dari kk memang saya cakap nak stop. Lagi la masa tu zaman2 covid.

8mo ago

*lagu

syg stop c/u KK ank 2thun . so far perkembgn dia ok sbb 1/8m die dah boleh berckp. umur 2thun dah bole ckp 4pth perkataan & ayt gabung . skrg 2/10m , Alhamdulillah progress sgt cntik.tnya nurse KK, x continue pn xpe. ikot parent ye.

Sy pernah ke kk ms anak 4y tp misi suruh stop je. Anak kedua sy stop ms setahun setengah. Terpulang puan. Kalau rs anak takde masalah boleh je stop..

8mo ago

terima kasih puan🥰