Checkup KK anak

Anak dah masuk 2 tahun 1 bulan, haritu last appointment untuk ambik ubat cacing masa 24bulan. Lepastu nurse kk cakap dah takda appointment cucuk vaksin dah. Takperlu datang dah. Betul ke? Sebab dekat buku anak tu kan ada appointment 3tahun, 4tahun , untuk mata gigu dan sebagainya. Saya anak pertama hmmm#firstmom

2 Balas

Salah tindakan nurse tu. Nurse tak boleh stop checkup anak macam tu. Melainkan kita sendiri yang stop sebab nak tukar checkup kat swasta. Saya baru pergi checkup anak untuk 2y6m. Saya sendiri yang minta nak tutup buku. Nurse pun concern kenapa nak tutup buku. Saya cakap sebab nak continue kat swasta. Baru nurse okay, kalau tak nurse tak approve.

vaksin smpai 18bulan je. lpstu check growth dan motor skill. dkt buku dia mesti misi dh letak tarikh utk checkup 2y6m.

2mo ago

tak boleh awk..tak complete buku anak nti. susah utk ank kemudian hari. dtg balik kk, dptkn tarikh appt. atau klu ada no ctc misi jaga ank awk..whatsapp tanya