First baby due bila?

Hi mummies, nak tanya… Bila first baby korang due? Makin dekat nak beranak ni nervous.

31 Balas

First bersalin 38w4d. Sehari sblm bersalin kluar mucus plug & darah, sempat lg mandi semua baru g hospital. Sampai je dpan pintu LR air ketuban pecah. 4jam dlm LR. Mungkin sbb start bulan ke-6 setiap hari target bjln 5ribu langkah membantu. Smoga dpermudahkn urusan bersalin sis.

Hi first mummy here. Saya czer tapi ubat, belon dgn drip dah rasa ye. Merasa sbb nak beranak normal tapi takde rezeki last2 czer sbb baby besar dan jantung baby dah tak cantik. Due date sepatutnya 28hb tapi keluar 31hb.

28/4 due..tapi sekarng pon dh rase ii contration palsu..kadang ii dtng ngn senggugut smpai ke belakng smpai peluh ii..n mengeras ingt nk bersalin dh..gosok ii hilang urmmm main ii btul

22/4 ni saya serah diri. anak pertama pula. berdebar semua ada. tapi dalam pada masa sama tak sabar nak tengok budak yg selalu buli mummy dia. 😅

6mo ago

terima kasih shaa 🤗

saya genap 38w ,emergency czer. itu pun tiba2x, p ptg tuh malam tuh kena bsalin. dgn sblm tuh p makan lagi. tapi mmg kena juga bsalin sbb anak tak okay .

sy awal 2week dari due date hehe. mmg nervous tapi excited jumpa baby 🥰. semoga dipermudahkan urusan bersalin dan berpantang nanti mummy

sy due 22/3/24 tp kena serah diri awal 8/3/24 sb gdm + gbs ...tp dah bersalin 25/2/24 36w prem 3.17kg hehe...alhamdulillah ..anak first

39weeks 1day... Pecah air ketuban.. 1cm je bukaan mase tu.. Pastu esok kan hari nya baru laa bersalin... Haha. Lama tunggu bukaan tu...

sy 1st bby 9y lps..due 7.4 tp lahir 13.4..dpt tarikh serah diri tp kul3pg 13.4 tu da sakit normal..xprlu induce

hi mommy. sy 1st due 40w 1d.. kena induce drip. edd 17/8/23, bersalin 18/8/23. bersalin secara normal. #1stmom