baby bump besar

Hi mummies, i first pregnancy, baru nk masuk 3 bulan tp perut dh buncit mcm 5-6 bulan. rmai dh tegur sbb nmpk mmg ketara. tp usia baby baru nk masuk 3 bulan, normal ke perut buncit sgt 😭 segan pun ada bila org igt dh 5-6 bulan tp act tk smpai pun..

25 Balas

Saya pun mcm tu juga sis.. masa awal pregnancy nampak besar tapi baru 3 bln.. bila pergi scan kali kedua.. rupanya kembar.. Alhamdulillah.. sekarang sudah 7 bln..

saya pun first pregnant.perut x besar .da 5 bulan.mula2 risau jugak tapi org kata ok je.ikut badan.so saya anggap mungkin sebab saya berisi je.tu xnampak sangat.

mcm cousin sy. sy preg 6 bulan dia bru 3 bulan tp perut dia lg besar dri sy. nk kata dia ada angin tak sbb dia ckp dia xde alahan perut pun x kembung.

biase cmni misi ckp kulit perut tebal..tu yg nmpk bsr tu..xpe..asalkan ank sihat sudah..sy pn pregnant sblom2 ni besr prut smpai org ingt kembar

normal tu.. Sy anak 1st perut kecik je anak 2nd perut besar.. anak bongsu ni sampai bersalin still boleh pakai t-shirt sbb perut x nmpk sngt

jeles nyer sy klau mommies yg baby bump besar2 ni.. sy masuk 6bulan. xnampak mcm pregnnt 😅 tp scan alhamdulillah baby semua ok.

Tak payah layan orang luar tu awak nanti awak yang stress. Setiap orang tak sama so saiz baby bump pun berbeza.

Normal ada org tua kata perut jenis lebar.. macam kwn dekt tempt kje baru 4 bulan dh besar..

untung perut nampak besar saya dah 7 bulan ramai tegur mcm tak prgnt , perut kecik 🥹

4mo ago

lg untung tu baby mommy sihat growth normal tp perut kecik

Sama la mcam saya 😂 baru 3 bulan tapi perut da buncit n keras, sebab angin