Sakit tulang kemaluan

hi mummies, i baru 24weeks. tapi dah sakit bahagian tulang kemaluan tu, nak jalan pon kena mcm penguin. nak bangun katil sakitt, nak tukar posisi tidur pun sakit sangat. org kata sbb baby dh masuk laluan tapi awal lagi nii rasanya. normal atau mcm mana ya? bole ke pegi berurut masa 6bulan ni ?

10 Balas

sy pn sama..sy cari betul2 bidan Kampung...bkn bidan modern...lps dia usap2 perut tu, Alhamdulillah hilang ra sakit tu...tp bila sakit semula,bidan tu bgtau dia suruh baring n tinggikn kaki..klo ada suami,mintak tolong dia tolak kaki Kita ke perut pelan2...klo xde, boleh letak lurus kaki ke dinding mcm L..buat pelan2 utk naikkn Rahim tu..tu yg sy buat smpai skrg...sy start sakit sejak 22w...

Pernah jadi jugak sbb aktif sgt bangun dan duduk di lantai masa buat kuih raya. Pergi mengurut tak hilang. Exercise lebih bagus. Guna kata carian, pelvic muscle stretching/exercise during pregnancy. Dlm masa yg sama for support, boleh pakai maternity belt untuk support pelvic area bg kuat menampung beban baby.

Yes saya pon sakit sgt.. lamaa.. nk mgiring sakit.. nk duduk sakit.. mmg ngisss lahh.. tp inshaAllah lps bersalin kurg atau hilang. Sy lps bsalin ada la rasa sakit sikit tp better drpd pregnant..

hai mummies, nak tanya. siapa pernah kena puppp rash? btw saya dah 35weeks+, puppp rash normally hilang before bersalin ke after bersalin ye? tak boleh tahanla 😭

Saya pun mengalamai benda yg sama. Ada tanya doktor, doktor cakap normal sebab baby makin membesar dan menekan tulang di kawasan tu.

Sy pun 24weeks. Sama mcm awk. Sakit sgt kalau nk bangun dr katil atau nk gerak kiri kanan. 😔 #firsttimemom

sy dri 21w dh start sakit. sungguh bila tdo tu terasa sgt time nk pusing

5mo ago

sangat sangat sakit😭😭😭😭😭

Saya dah 26w pun mcm ni jugak.. normal rase nya tu

sy baru 22weeks pun dah sakittt.. awak lg laa..

Awak buat latihan kagel tu bole kurang sakit.