Daily routine

Hi mummies, boleh tak mummies share daily routine baby 6 + month?

1 Balas

Jika anak puan dah ada jadual tidur, jaga jadual tidurnya supaya dpt tidur yg cukup. Contoh: bangun pada jam 6am, dlm tempoh berjaga 2 ke 3 jam boleh susukan dia, mandikan dia, ajak dia bermain, bawa dia jalan2 pagi di luar, sarapan. Nap. Begitulah seterusnya Selepas itu. Mcm waktu malam. Kami dah latih anak tidur malam sejak di wad dgn tutup lampu pada 8 malam. Ibu ayah dah solat, dah makan, baru tidurkan anak. Kadang anak belum nak tidur, layankan aje bagi dia letih nak tidur. Tapi lampu ditutup tau malap kan bila jam 8 pm atau lepas selesa solat maghrib dan ibu ayah makan.

1y ago

Sama-sama