over supply susu

hi mummies, anak saya baru masuk 3m+. saya beranak czer, masa kt hospital lepas ja beranak susu saya banyak sngt ii, sampai memancut mancut, baju semua basah lencun, terus bengkak susu. saya rasa susu saya over supply, setiap kali pump blh dapat 10oz keatas. sehari saya pump lebih dari 5kali. tengah malam pn bngun pump, tapi saya tak simpan sbb terlalu bnyk stock, saya pump dan buang tkpa ka? saya suri rumah & anak saya 100% minum susu badan saja. ada tak mummies pengalaman mcm saya? sampai bila ek susu ni banyak sangat mcm ni? kadang rimas jugak 😔 anak nak minum pun keluar laju sangat memancut mcm waterpark dah 😂 kalau tak pakai bra susu tu keluar memancut mcm paip air yang tak tutup haihh. kalau boleh nak susu tu biasa ii ja. lepas pump kejap ja bengkak balik, cekang gila keras macam batu. haritu masa dlm pantang saya sampai masuk hospital sebab demam bengkak susu, teruk sangat demamnya. anak saya 3m+ dah 7kg minum susu badan. mummies tolong la share tips atau apa ii pendapat untuk saya yng mummy muda ni. hehe tenkiu #pleasehelp #bantusharing #firstmom #firstbaby

5 Balas

sama mcm saya sis , pam pam buang . time menyusu tu sampai terpancut susu dkt muka anak . susu terlalu banyak . lpstu sy terpaksa ajar ank susu formula sbb sy dh nak kerja ( ank dh nk msuk 3 bulan ) , sy biarkan mcmtu je allahuakhbar sakit dia tuhan je tahuu 😹 smpai breast ni tk boleh sentuh langsung keras mcm batu . susu tkpayah ckp la smpai keluar dgn sndiri dan sakit ya amat , lps sminggu sy buat mcm tu , susu jd kurang dgn sndiri . susu tu ad tpi biasa² je , breast pun tk bengkak . you try guna kubis pstu lekapkan dkt breast . goodluckkkk

Kalau over supply takpe sis, boleh kurangkan, sis boleh tgk youtube camne nak buat if oversupply..

syukur dapat susu banyak.. ada orang tak da susu walaupun nak bagi anak minum susu badan

sis amalkan apa ye utk hasilkan susu smpai oversupply ..boleh share tak?😊

Anak DF ke minum dalam botol?