SUSU TERLALU BNYAK

hello ! mommies saya ibu brpantang , Alhamdulillah terlalu bnyk ssu badan , btw saya suri rmh . Ada tak tips cara nak kurangkan air susu , saya dh pump utk kurangkan air susu sblm susukn anak, jarakkan waktu pump pun dah saya jarang pump pun dh buat , saya kesiankan ank saya smpai tersedak susu sbb flow susu bdn terllu laju🥹 walaupun dh pump .Alhamdulillah lah sbb susu saya bnyk peti ais pn dh penuh n saya bagi je kakak ipar saya smpai dh jadi ank susuan saya . Mcm mn ye nk buat air susu tu kurang wktu bf . Org cakap air susu akn drop kalau kurang pump tapi kalau sy pump kejap je n ttp still bnyak susu saya🥹. smpaikn saya stress sbb dh bau susu basi dh bdan .Air susu tu mcm air paip 😩 kalau anak mnyusu . Tkpa lah kalau saya drop susu badan lps pntang sbb saya bf ank saya , nk buat stok susu pun smpai 3bln je boleh simpan 🥺 tolong sy mommies #SeriusTanya #bantusharing

1 Balas

Sama saya masa anak kedua susu terlalu banyak Saya pam simpan, susukan anak, kadang susu dalam peti ais yang lama2 tu buang gitu jaa Badan memang sedia2 bau susu Anak menyusu sampai umur 3tahun itupon susu still ada lepas dia stop… Saya just follow the flow ja Teruskan pam n susukan baby Bila baby makin besar makin banyak n lama dia nyusu… rezeki dia…