food

Hi mumies ,saya nak tanya boleh tak makan maggi time preggy ni saya baru 8 weeks tapi teringin sgt nak makan ?

39 Balas

Sy siap mkn megi ramen lg sbb yg tu je blh msuk mulut wlaupun sikit. Nasi segala lauk xdpt mkn. Hihi

Boleh. Cuma maggi tinggi kandungan garam, perasa, pengawet. Elakkan kalau boleh. Mcm sy mkn je😅

Boleh je sis. Tapi jangan terlalu kerap. Saya pun makan maggi masa pregnant sebab teringin 🤗

Mkn jgn selalu...kalau teringin boleh je sebb doktor ckp x bgus untuk baby dlm kandungan...

Boleh je mkn tpi jgn mkn slalu..sy kdg sebulan 2 kali mkn mri trliur sngt xbleh than

Makan je. Should be ok. Saya siap makan samyang lagi sebab teringin 😂

Boleh je mkn tp jgn selalu, bnyak dan jgn pedas.. Kesian kat baby 😘

5y ago

Sure sis 😊

boleh tp perencah dia guna separuh jelaaa yg tuh bnyk msg 😂😂

Reduce serbuk perasa tu dan kalau boleh jamah jek ler🤭

Boleh. Tapi jgn selalu. Maximum sebulan tu sekali je.