Supplement for Hb Low problem, any suggestions ?

Hi mumies , bole suggest supplement apa yg bole naik kan hb ? Excet mamariam saya ta bole telan 😅 . Saya da cuba mcm2 dri ubat zincofer ke iberet laatly maltofer . Tetap 10 ke bawah. Stress betol . Saya da stop minum caffein . Saya mkn kerang jambu batu kerap pon still low juga. Apa lagi saya kena buat ? Tolongg mummies dlm ni yg ada solution .

20 Balas

Awk bole try minum pati delima brand gulsan . 1 sudu pagi n malam . Dalam masa 2minggu HB saya naik dr 11 ke 12 alhamdulillah .

time ambik ubat tmbh darah tu cuba try ambik skali dgn vitamin c..either amik ubat dgn jus or bole amik suplemen yg vit c trus

2y ago

Baik2 , saya cuba . Terima kasihh

Saya makan new obimin. Setel masalah hb low! Hehe saya beli kat pharmacy dan atas nasihat doc

2y ago

Da try juga yg ni , sama je .

dah cek ke sis, mntau talesemia carrier.. saya pun, hb low juga. plg last 8.0 huhuuu

2y ago

Kyra: biasanya klu suspected talasmia doc @ nes akan tgk kita punya result mcv & mch..dr pengalaman sy lah,masa buka buku hb sy ok..12..tp mcv & mch tu rendah dr paras normal..klu x silap dr 5bln sy dah buat pemeriksaan darah,lpas tu drh sy d ambil utk ujian dna nak pastikan sy talasmia atau bkn,dan apa jnis tlasmia tu minor atau major..tp kena tunggu lama juga.6 bulan baru result akan kluar..

sy amal kn obat dari kk je consisten mkn..hb naik

makan kurma 3biji sehari.. Insyallah hb naik

Please consume delima. Betik. Tembikai.

Sy minum air goji dgn kurma merah...

minum air Sunquick tanpa gula

2y ago

Sunquick mandarin

Saya amalkan saffron

2y ago

Saffron tu ubat pil ke ?