Adakah anda sudah mula membuat pembelian panik (panic buying)?
Voice your Opinion
Ya, sedang membuat pembelian di kedai
Belum, esok masih ada lagi

2472 respon

21 Balas

x kot. dari awal covid dulu x pnh nk beli brg byk² beli mcm biase semggu sekali barang basah + top up sekali klau ade brg kering hbis. #07Dec20  #IbuRA #TAPxTanamera

TAKKAN SAYA BUAT. BELI SAJA MACAM BIASA. KASIHAN JUGA PD ORG LAIN YG BELUM ADA DUIT UTK BELI STOK BYK2. BELI IKUT KEPERLUAN SAHAJA.

tak perlu.. ikuti sop dh cukup.. tpi kena kena ingat 3'w. #TAPxTanamera

Tak perlu sebab kedai2 dan hypermarket2 masih beroperasi seperti biasa.

xpon..bkn kwon ketat. .hnya bersyrat. .lg pon mcm da biasa norma br. .

tidak...lagi bahaya bersesak2 ..lagi cepat covid merebak

tak perlu, beli mana perlu je. elakkan pembaziran

tak perlu panic kerana ianya hanyalah plandemic

Rileks aje kita bersederhana sudahlah..

X perlu sbb perlis kurang kes covid