tak berapa paham mual loya kerana ?

mual loya sebab makanan yang susah dicerna ke? atau sbb berhenti kerana bayi kenyang? atau memang mual loya ni adat mengandung huhuhu. bila mual loya, mesti badan lemah , lapar pun ada, nak makan tapi tak boleh dah , macam penuh semacam. macammana nak tambah berat badan kalau makan sikit pun dah kenyang dan mual huhuhu. dugaan

1 Balas

mmg gitu sis.. bdn nk sesuaikan dgn keadaan bru.. pgnentkan... sh dlu dr 5w smpai 14w muntah2 bdn sakit2 xselesa.. selera makan x ok.. skrg 16w dah xde kdg2 je seminggu sekali tp ok je... kdg ade jgk sbb x sesuai dgb ubat, susu n sebagainya.. kne tgk bdn.. lain org lain rasa

5y ago

Ok awak. Thank.you so much.. saya dapat makan bubur dan lauk yang senang di hadam. Walaupun.terliur tengok org makan.. hehehe.