Pregnant ke tidak???

Hi Mother² Ibu² Mama² Mommy² semua Saya dah seminggu tak period. Biasanya period memang on time / paling lewat 1-2 hari sahaja. Tapi bila buat pregnancy test negative (dah 2 kali cuba which is pagi tadi dan 2 hari sebelum). Apa pendapat semua? Apa perlu saya buat untuk mendapatkan kepastian? Saya tak melawat klinik lagi sebab tanak false alarm & false hope. Btw saya dah ada 1 anak berusia 3 tahun. Masih mencuba untuk ke-2. Doakan saya. Amin.

1 Balas

Maybe tunggu dulu lagi 2 hari and test again. 2 possibilities here pregnant tapi lambat detect sbb hcg x tinggi lagi OR hormone issue. Ibu boleh ke klinik wanita lepas 2 hari, kalau test masih negative, boleh check melalui darah utk confirm kan kehamilan or hormone issue ya. Mesti ada rezeki nanti, kesabaran memberi kekuatan iman, amin😘