Urine pregnancy test

Hi. Saya ttc 2 tahun. Hari ke5 lewat period saya check positif pekat. Harini saya check lg pagi tadi positive pekat jugak. Happy tapi nervous sbb first time tgk 2 line. Ada kemungkinan false positive tak? N nak tunggu week ke berapa nak p klinik utk confirm pregnancy?

Urine pregnancy test
2 Balas

Sy mcm sis jgk lewt period dlm smnggu bila check +ve pekat mcm ni jgk…Mmg puan pregnt la tu, sbb Dr ckp urine lgi accurate..mnggu ke 6 sy pi klinik tp Dr xcsan pon., 7w sy gi lgi klinik scan..Alhamdulillah nmpk kantung n heartbeat..

2y ago

Ye sis..tnggu dlm 9-10w bru blh gi scan…klau awal2 tkut xnmpk lgi..Dr pon ckp nk scan better dlm 9-10w ke atas kecuali klau sis ade problem mcm spotting keluar drh ke kne pi check klinik terus

Alhamdulillah positif.. dip n tell memng accurate sbb dia xde evaporate line.. saya pun almost 3 tahun ttc, first time dpt line pekat terang... now dah nk masuk 8 weeks.. tggu minggu dpn bru nk scan..

2y ago

Yaka. Alhamdulillah. Tahniah sis. Semoga kandungan baik2 saja. Aamiin