berat badan

hi mummies, takpe ke kalau kita pregnant berat menurun dari berat asal akan ada kesan ke pada baby saya dah 11 weeks, nanti kena bebel tak ya dengan misi...

4 Balas

normal masih trimester 1,saya sebelum pregnant berat 47 sekarang jadi 38kg je wak 🥲 sedangkan takda alahan teruk sangat macam pregnant anak pertama tapi berat drop banyak dari pregnant anak pertama 😅

Takpe puan kalau masi d 1st trimester, sbb alahan kn, yg penting puan jaga pemakanan, ubat yg kk bagi jgn skip makan. Nanti dh masuk second/thrid trimester tu jgn heran berat naik mendadak 🤣

normal berat turun masa first trimester.. saya pun macam tu sebab alahan muntah tak ada selera tak larat bangun nak tido je.. nanti second trimester ada selera berat badan naik..

saya pun menurun juga tapi misi faham kalau ada morning sickness nanti naik second trimester slow2 akan naik sikit2