Cramp on-off dan denyut

Hi moomies, nak tanya normal ke cramp perut kiri dan kanan kadang2 ade rse denyut. Sy bru 5w4d

10 Balas

hi, untuk awal kandungan memang normal dia akan cramp sana sini. tapi dia tak seteruk period cramp. badan kita mula nak sesuaikan dengan janin yang sedang membesar. pada masa yang sama mummy pon kena tengok atau watchout for any pv bleedings. jikalau ada kena rujuk pada dr O&G yang dekat dengan mummy☺️

sya masuk 20w4d, smlm x dpt tdor perut cramb😭 sya bdiri pastu goyang sikit-ii bagi regang. lepas tu rsa lapar sya mkn bubur nestum than baru okey, agaknya bby lapar kot🤭 lepastu bila ada je mknn masuk msti bby akn begerak tanda dia suka kot kan 😄

sy dulu awal preggy pun ada rasa mcm ni.. selagi xda tanda pendarahan atau sakit smp berguling guling tu xpala lg.. kdg sebab penempelan janin pd rahim kita dan kandungan masih awal mmg ada sstgh org rasa mcm tu

Early pregnancy normal on off cramp selagi tk de ap2 bleeding. N rse dia mild je lps tu thu2 hilang.

now bru msuk 2nd tri pn masi rsa cramp tu. tpi add on skali ngan sakit pinggang and pnggul 😂😂

saya pn ad cramp pinggang.. kdg ad rasa jgk kt tulang punggung.. dtg cramp on off.. rsau jgk saya..

sy pun bru lgi mmg kdg rasa mcm tu la mmg rasa tak selesa sgt kdg risau jgk ok ke ni😂

Normal 🥰 kdg2 confius period ke preggy . Hehe btw tahniah mommy !

saya Pon rasa macam tu juga..baru 4w4d

Normal