Denyut Cramp

Hi Mommies & Bakal Mommies. Nak tanya. Saya pregnant 10w 1d. Tapi sebelum ni pun dalam 8w ke 10w ni selalu rasa macam denyut denyut cramp. Kadang kat tepi perut belah kiri, kadang kadang. Mild cramp lenguh lenguh kat pinggul selang seli jugak, kadang dekat belakang peha. Pun selang seli. Kenapa ya mommies? Normal ke tu? Harap ada yang bagi bantuan/penjelasan. Saya 1st time mom.

9 Balas

Saya pun 10w1d harini, and rasa jugak apa yang puan cakap tu. Memang selang seli rasa cramp dekat perut, pinggul, belakang peha. Sometimes risau jugak, tapi just pujuk hati, inshallah baby tengah active nak membesar tu. Kalau ikutkan dalam apps, ada tulis yang baby dah boleh gerak dalam rahim masa 10w. So kemungkinan cramps yang kita rasa tu disebabkan baby punya movements dalam rahim.

1y ago

Saya sama mcm awak sis. 10weeks jugak ni tapi rasa cramp kat pinggul perut semua tu. Risau la.

sy dh 10 weeks dan rsa benda yg sma.. sy rsau dn search Google,, sna tulis normal sbb janin membesar,, mmng akan rsa cramp,, tapi kita doa yg baik2 sja ya mommy2 we can do it❤️

Saya baru 8w tapi dari awal pun saya rasa mcm tu. Selalu cramp perut rasa tak selesa. Kadang sampai ke pinggul sakitnya

cramp mcm mmulas halus2 ke mcm mna sis . sy lbih kurang sis skrg nk msuk 9w. ni ttiba rasa xsdp perut. sblm ni ok

saya tgh alami skrg dah week 12

Sy pon mengalami rasa yg sama.

sy pun ada alaminya

Normal.

normal