scan 7week 6 day

Hi momy3 dalam group ni, saya nak tanya kalau saya nak scan dalam usia kandungan mcm ni bole nampak apa ye, teringin nak scan

17 Balas

Kalau 7w biasanya nampak kantung je dulu. 8w ke ats baru senang nk nampak dan dgr jantung baby. Tp depends dgn alatan scan jugak. Ada klinik yg alatan canggih, 6w dah boleh dgr jantung bby and nampak bby. Basically, 7w tu baby kecik lg. Mmg peluang nak nampak tu tipis je.

8w ke bwh klu scan perut x nmpk ape.. kena tvs baru bru nmpk sikit la kantung.. 7w bole nmpk heartbeat dh klu scan tvs..

kes lain2.. tapi biasanya dah nampak tu sis.. kalau ad rezeki dah boleh nampak denyutan jantung baby.. 😍

ni sy punya.. baru nampak kantung.. kne repeat scan lgi 2 week 🤗

5y ago

Tak apa semoga awak dengan baby sihat3 selalu, dan Allah permudahkan urusan selalu.. Amin3 ya robbalamin

sy scan dari bawah, dah nampak janin n heart beat.. Alhamdulillah.. 💗

Boleh nampak dan dengar denyutan jantung. Ni berdasarkan pengalaman sy.

Dah register due date dlm app ni tak.. Kalau register ada update psl baby

Boleh nampak yolk sack, fetal pole dan fetal heart.. ❤️

Ade hearbeat baby hehehe ..klu sy la tp x smua sama...

Boleh nampak bby and jantung bby 😍