6 Minggu Usia Kandungan

Nak tanya dalam usia pregnant seawal 6 minggu ni, perlu ke kita g scan? kalau scan pula biasanya harga dia dalam range berapa ye? ke pergi kerajaan je untuk g check?

7 Balas

Tak perlu melainkan awak ada mengalami pendarahan/severe cramping. In a meanwhile, dah boleh ambil tarikh temujanji kat KK. Nanti nurse bagi tarikh. Tapi terpulang pada awak. Nak pergi scan pun takpe. Suggested 8 weeks and above.

2mo ago

ok noted. sangat sangat membantu. terima kasih banyak2

Boleh je nak scan utk tentukan ectopic pragnancy atau tak , ataupun confirmkan pragnancy , tpi baby tak nmpak lagi Lah 😅 slalu dorg x bgi scan awal sbb x nmpk baby lagi , taknak ibu pikir bukan bukan / stress

2mo ago

ohh okay faham faham. terima kasih yer

Sy smlm baru scan dh masuk 8w sebelum ni xde alahan xde pedarahan so sy tggu smpai smlm..g scan pn sebab rse sakit kepala teruk sgt..Alhamdulillah smlm scan dh nmpk heartbeat nya

blh je puan klu nk Pg scan utk confirmation pregnancy. sy smlm (6w4d)scan dah nampak kantung Dan baby siap nmpak kelipan jantung .. X Mahal pon Rm50-rm100++ utk swasta

If sis xde mslh apa2 mcm spotting ke, utk sy xperlu pun scan ni. Minggu ke -18 bole details scan

sy pegi scan 6w just nak make sure baby duduk dlm Rahim..klinik kat tmpt saya rm45 je..

2mo ago

oh murah juga ye. ingatkan beratus dah 😅

Sya scan 6minggu nmpak kantung jak ptama. Tmpt sya bayar 50 jak..