telur mata

momy, boleh tak preggy makan telur mata separuh masak??

20 Balas

Ibu mengandung tak boleh makan benda mentah @ benda yang separuh masak. Haritu ada baca doktor bincang isu ni. Sebabnya takut ada bakteria ke apa entah sebab masih mentah. Ibu mengandung senang kena jangkitan & pada anak. So elakkan. Kena makan yang dah betul2 masak

xboleh makan... makanan tu halal je, tpi untuk ibu mengandung mkanan separuh masak haram dimakan sebb leh mendatangkan penyakit... sje guna ayat haram supaya alert n berhati2 pilih mknan..

seeloknyaa jangan sebab ada bakteria pada mknn yang xmasak dan separuh masak.. bakteria tu yang bahaya utn kandungan . ada dr share haritu

boleh kalau third trimester.. first and second jgn lah makan.. nk jaga kandungan kan.. takut janin x kuat lg

Rasanya tak boleh.. ibu mengandung tak digalakkan makan benda yg tak masak termsk telur spruh masak..

saya makan je sis,siap tiap pagi makan telur rebus separuh masak...doktor xde larang pun makan..

Boleh je, telur sumber protein, separuh masak tu still masak kan? Bukan mentah mentah tu makan

Sebaiknya elak makanan mentah, separuh mentah; tak masak dgn sempurna. Hehe

Tak blh sis.. Takut bakteria.. Ibu mengandung ni sistem imun tak kuat.

Xdgalakkan mkn mknan mentah n separa masak. Boleh rujuk page pa&ma