Telur separuh masak?

Hai saya nak tanya boleh ke makan telur separuh masak? Teringin pula makan roti telur goyang ?

17 Balas

Sy Ada bca mknan separuh masak sgt xelok utk baby.. Baby blh dpt jangkitan Kuman.. Sy skg nk mkn mayonis pun dh stop sbb mayonis Kn drpd telur mentah Kn.. So skg sy nk mkn pun byk brhati2..

kalau pregnant mmg tk bole makan . wajib tk boleh sbb ada bakteria salmonella . bole effect dkt baby

Jgn sis makanan kurang masak bacteria salmonella boleh memudaratkn anak dlm. Kandungan boleh punca gugur

Elakkn sis..klu teringn sngt just mkn sikit jer..mknn yg tak d masak sempurna ni tak baik utk kndungan

Telur separuh msak😃..bleh tmbah kan drah la....siapa ya kurang darah bleh la makan tuu

4y ago

😂😂

Kalau pregnant tak boleh makan makanan yg mentah atau separuh masak

Lebih baik elakkan . Tak elok untuk janin. Kalau teringin sangat rasa sikit takpa 😊

Tak boleh , makanan tak dimasak dengan betul boleh jadi jangkitan kuman

Pregnant ke. Kalau pregnant kena elak makanan separuh masak/tak masak

Saya rasa xboleh..sbb xmasak betul..sedangkan sushi pun xbolehh