Hb low

hi mom,,sy hb low 9.6 ada tak antara mom yg pernh minum new obimin +iron tablet? New obimin beli kat farmasi,tp farmasi ckap ubat ni sebagai vitamin saja klu nk naikkan darah tak cukup..

12 Balas

Saya ambil iberet dgn air oren sunquick tanpa gula . Hb dari 10.2 trs naik 11.2 . Klau mkn ubat dri kk hb makin turun , beli ubat kt farmasi bru hb naik .

4y ago

Hari tu pun saya 10.2 naik 11.7 , doc tanya cara saya makan ubat ? Saya cakap makan dgn oren sunquick tanpa gula , pastu doc pesan kalau boleh elakkan sbb sunquick tu dah banyak kandungan gula dalam tu . Klu boleh air freshh tanpa gula . Takut nnt lekat kencing manis . Heee sekadar berkongsi . 🥰