Mata berair dn ada taik mata

Hi moms,bby start 2mnggu ada taik mata dn berair bela kiri je tp mata x merah.dah tnya dktr misi tp mereka kata biasa je bby memang ada mcmni lgi2 cuaca skrg panas.nti akan stop sndri.skrg dah 2bln still ada,.ada x mom2 pengalaman mcm ni?any tips..?skrg ni sy lap2 bersi je dgn tuala soft2 basah suam2 air,kdg tuam2 area mata.

21 Balas

kes awak sama macam saya , tapi mata sebelah kanan . nurse kata ok tiada masalah cuci pakai air suam saja ,begitu juga doktor kata tiada masalah ,kecuali bengkak atau merah kena jumpa doktor mata . saya pun cuci mata anak saya setiap hari dengan air suam ,tetapi masih bertahi mata , nak masuk 2 bulan juga mata anak saya bertahi berair macam tu . saya pun rasa kasihan pada anak ,mata tidak pandai pulih . saya ke klinik jumpa doktor , doktor kata ada jangkitan pada mata anak saya , lepas tu doktor bagi ubat titik , alhamdulillah sekali titik saja mata anak saya sampai sekarang tidak bertahi dan berair pulih dengan baik ..