alahan xblh makan

moms yg ada alahan tris 1 yg xblh makan nasi langsung biasa masuk brapa week akan ada rasa nk makan balik ada selera nk makan balik ek ?? 🥺

13 Balas

Sy sblm tahu pregnant dah start xde selera.. Masuk minggu ke 4 langsung xboleh nk mkn nasi putih dgn lauk.. Nasi goreng sy try jugak sikit2.. Skrg dah nk msuk 11w pn sy mmg kurang mkn nasi putih.. Dduk kt rumah sndri xde selera langsung, tp bila balik kt rumah mil selera sy bukan main lg.. Selalu nk mkn je, skrg ni dah 2 hari xmkn nasi putih.. Sy try msk yg jenis sup, bt mee celup, bt lempeng kelapa.. Makan roti, kdg2 mkn buah.. Air manis pn Jrg2 minum sbb sy jd sakit kepala bila minum.. Bnykkn minum air masak, kalau loya sy mkn gula2 yg masam tp kdg2 je la.. Susu tepung sy minum jugak setiap mlm sblm tido walaupn loya tekak.. Kna cuba sis, mula2 mmg rasa lmbik tp kuatkn diri yer ♥️

Sama sis .tkleh masuk nasi langsung ...tengok pun nk muntah dh..tkrasa langsung nk makan nasi...air pun tktau nk minum air apa 😥 ni dh masuk 9w...harap2 Cptla habis alahan ni...lesu sgt2...perut lapar tp semua tkleh nk masuk..masuk muntah balik .tkmasuk makanan pun muntah juga😭

ada dngr jg sis saya pun mcm tu xboleh mkn nasi bnyk sbb lain rasa tekak mkn nasi bnyk2. kata family mkn sikit ja klu x buat bubur org ganti dgn meal replacement

12mo ago

ada y suggest ambil susu esp shaklee

saya pulak suka makan nasi...satu hari msti skali mkn nasi, bila makan nasi kenyang² perut sy rasa selesa xmeragam kalau start lapar perut rasa xselesa 😬

12mo ago

kan kdg 2 kali sehari mkn nasi lps tu risau takut berat naik mendadak..try juga xnk mkn tghri..pagi dh mkn bnyak, xblh jgk perut rasa meragam 😬

Sy baru2 tahu semua benda mkn. Masuk 9w ni nasi pn dh tk lalu . Gastrik pn dtg . Byk minum air jee skrg 😭

sama dengan sy. tak boleh nak tengok nasi , xlalu rasa mcm nk muntah 🥲 tapi lapar

sepanjang saya mengandung tak boleh makan nasi 🫢 dah bersalin baru makan balik

same dgn sy sis .. selera mkn langsung xde just makan buah & mnum air jee 😭

Sy pun sme..xlalu langsung nasi.roti pon gagahkan juga makan nk bg ada tenaga

Sy pun tengah lalui sekarang..lapar tapi bile tgk makanan jdi mual 😞