alahan xblh makan

moms yg ada alahan tris 1 yg xblh makan nasi langsung biasa masuk brapa week akan ada rasa nk makan balik ada selera nk makan balik ek ?? 🥺

13 Balas

Sy sblm tahu pregnant dah start xde selera.. Masuk minggu ke 4 langsung xboleh nk mkn nasi putih dgn lauk.. Nasi goreng sy try jugak sikit2.. Skrg dah nk msuk 11w pn sy mmg kurang mkn nasi putih.. Dduk kt rumah sndri xde selera langsung, tp bila balik kt rumah mil selera sy bukan main lg.. Selalu nk mkn je, skrg ni dah 2 hari xmkn nasi putih.. Sy try msk yg jenis sup, bt mee celup, bt lempeng kelapa.. Makan roti, kdg2 mkn buah.. Air manis pn Jrg2 minum sbb sy jd sakit kepala bila minum.. Bnykkn minum air masak, kalau loya sy mkn gula2 yg masam tp kdg2 je la.. Susu tepung sy minum jugak setiap mlm sblm tido walaupn loya tekak.. Kna cuba sis, mula2 mmg rasa lmbik tp kuatkn diri yer ♥️