sarung tangan

Hi moms, umur baby brapa bulan x perlu pakai sarung tangan? ??

34 Balas

Bergantung kat mak masing2... heheheh mcm sy smpai 2 bulan lebih nk msok 3 masih pkai lg.. sbb rumAh aircond jdi sjuk...

Tgok pada individu... Lgi bgus sampai 2bulan, 3buln tu bgi baby biar gengam²tgn at senaman jari tgn dia sis...

Saya 4 bulan lah jugak baru tak pakai. Sebab kuku dia tu tajam walaupun dah potong. Takut luka kat muka dia.

2 bulan da xyh pakai.. tapi tgk keadaan jgk. Incase dia ada cakar² ke apa ke.. boleh je on off

Sy 2 bulan tu dah xpakai dah. Biar dia belajar sentuhan. Kalau x, tgn dia asyik genggam jek.

Ank sy sebulan pkai lg sbb dia salu cakar muka hbis merah2..dh ptong kuku pn sma jgk..😂

Ank sy dlm pantang lg mmg dah tak pakai..tp pastikan kuku sentiasa pendek.

1bln lebih. Kuku dia mesti sllu trim takut hbs kena muka calar

habis pantang terus potong kuku sis... tak payah dah pakai...

biase habis pantang je nurse dh x bgi pakai mitten dah ..