buku merah

hi moms.. sy nk tye.. klu nk buat buku merah nak kene bwk ape? kalau suami xikut boleh ke?

15 Balas

Kalau kat tempat sy.. Nak ic n surat nikah photostate laki bini.. Original pun nak jugak.... Pluss.. Sebabkan hubby x ikut utk 1st bukak buku pink.. Ada procedure baru nak kena amik blood laki bini.. Skali je.. Lepas tu x ikut xpa dah.. Tp tu la.. Next apoinment laki kena mai sbb depa nak amik darah dia.. 😅😅😅

Klau first nk buka buku pink sy bwk sijil nikah je..suami kne ada sbb nk check hiv suami..tp kalau suami xboleh pergi mse buka buku boleh je check next checkup..

1st buat buku merah suami tak datang pun. Tak pasti kalau kat tempat lain. Tempat sy, suami tak diminta utk buat test apa2. Ibu mengandung saja.

Kalau first time xpasti skrg ni...sy anak Ketiga nurse nak buku merah anak yg terakhir ... Pastu suami wajib buat hiv blood test

Pt sy xtau lah mintk ap... Sebp slalu sy cek klinik jer senang cume bayar mahal sikit lah.. Tpi jagaan nye puas hati

Kalau kt tmpt sy depa minta salinan ic suami isteri dan sijil nikah. Dan kena bawak suami sbb nak kena amik darah.

perlu bawak sjil nikah copy ic husband n ic sis kalau tmpt saya kena bawak gmbar. tmpt awak taktau la

5y ago

ye gmbar ukuran pasport tu ..

Kalau sy time kk kat seksyen 7 shah alam. Tak perlu pun bawak tu semua. Lain2 tmpt lain2 cara

Bawak ic Dan kad nikah dah cukup. Suami takda takpa. Tapi nnt suami kena datang jgk utk test

Kat tmpt sy tunjuk ic dgn sijil nikah je. Nak senang, awk bwk je la apa2 yg patut 😁