Hilang selera makan tapi bukan Alahan

Hi, sy bru 9w2days sy mcm tiada alahan tpi lately ni sy mkn nasi sedikit sgt..buah mcm tu sy suka cumanya sy takda la kerap mkn mcm selalu org pregnant. Adakah normal? Atau sy kne mkn lebih jugak? Sbb sy maintain je mkn mcm sebelum pregnant, craving pun tiada.#firstbaby #ingintahu #pleasehelp

2 Balas

Sy pun mcm tu sis, kdg2 selera, kdg2 tak selera sampai perut masuk angin. Klu boleh kerap kan makan tp dlm kuantiti sedikit2 supaya perut tak masuk angin. Buah dan sayur sgt bagus dimakan ketika hamil. Boleh makan lebih sikit supaya baby dpt khasiatnya.

saya pun sama sis.. selera makan hilang.. kdg² buah je lepas masuk