UPT positive but the second line is still blurry.

Hi all moms… my period was delayed for 3days already. I try to check and this is my result. The second line still very blur. Can this consider I’m pregnant?

UPT positive but the second line is still blurry.
9 Balas

Tnggu seminggu lewat mgkn dah naik terang double line tu. Nmpk dlm gmbr awak mcm ada double line gak tp masih sangat samar. Dlm gmbr ni saya dah lewat period dlm 10hari pn masih double line tu samar awak. Tp mlm tu cek guna digital dah tnjuk pregnant 2-3. Cuba cek balik lps period lmbt 1 minggu okey. Doa yg baik2 utk kmu..

2y ago

Tq ya.

Hi awak. Kalau awak nak senang tengok result. Cuba buat masa awal pagi sebelum pergi kencing or minum air. Bangun tidur pagi2 tu terus check. Usually akan dapat result yg accurate.

Samar2 2nd line tu keluar within 10mins ke? Klu dh lama lebih dr 10mins baru dia keluar most probably evaporated line. Tp utk kepastian boleh test lg. Guna urine pagi2 bgun subuh tu ☺️

2y ago

Within 5 minutes dah double line.

Kalau first test upt naik double line tapi samar tkjelas , saya pun test balik seminggu selepas tu naik double line terang . Agak ii kena repeat test lagi tak nk comfirmkan pregnant ?

1mo ago

Macam saya dulu terus beli digital pregnancy tracker nak tahu berapa weeks tp kalau ada duit lebih boleh je g klinik swasta and suruh sonographer scan.

negative. lewat 3 hari sepatutnya test line sangat terang drp control line. maybe ovulation day awak lewat

Sy rasa awak perlu cuba lg esok 1st urine lepas subuh .. if still blur, awak try lg seminggu ..

repeat test after 48h. hcg meningkat setiap 48h. kalau positif upt awak akan makin terang

try upt lain to confirm.klau double Samar jugak mybe still baru

boleh try scan kt klinik swasta

2y ago

Terlalu awl nak scan awak. Tp kalau jenis xkesah nak kluar duit utk scan kat klinik swasta xsalah jg. Lebih baik tnggu je bbrpa hari then test balik, klu double line dah terang skit dari ni dtg terus ke klinik kesihatan bagi pengesahan.