baby 1m+ kerap kentut

hi moms, kenapa baby kerap kentut ye? selalu teran kentut, tapi check perut tak keras pun, kembung jugak ke?

5 Balas

samaaaaa kerap sangat kentut. kadang teran sampai muka merahh. tak tahu sakit perut ke tak tu hmmm kalau berak kadang nangis over tapi najis dia ok ja tak keras hmm #firstbaby

11mo ago

nangis2 tu normal la kalau perut tak kembung n selalu kentut . selalu kentut tu bagus , boleh hilangkan kembung dia . biasanya kalau semuanya ok macam tak kembung, tak lapar, berak normal mmg takde mslah apa2 , baby minta nak ditenangkan je . blh tgk cara tenangkan baby dlm vdeo2. tiktok banyak..

anak saya pun sama kerap kentut kuat pula tu😆

OK la tu. Cara penyusuan kena lekapan betul

Baby baru lahir mmg kerap kentut

Normal sis